Recept Gevulde paprika's met zure roomsaus


Ingrediėnten:

4 paprika's

2 gare aardappelen

zout

100 gerookt spek

2 uien

300 gr varkensgehakt

1 ei

peper

1 blikje tomatenpuree

4 dl bouillon (tablet)

1 potje zure room

1 tl maļzena

 

 

 

/ Gevulde paprika's roomsaus recept - recept groente, ovenschotels, aardappel

 

 

Bereiding:

Van de paprika's aan de bolle kant een kapje afsnijden. Het zaad er uithalen, ze wassen en 5 minuten koken in ruim water met zout. Even laten uitlekken.

De blokjes spek langzaam uitbakken en in het spekvet de gesnipperde uien bakken. Het gehakt vermengen met de aardappels, de helft van de spek-uimassa, ei, zout en peper. Hiermee de paprika's vullen en ze in een beboterde ovenvaste schotel zetten. De rest van het spek-uimengsel mengen met de tomatenpuree en de bouillon en in de schotel schenken.

De schotel afdekken en op een rooster onderin een matig warme oven (175°C, heteluchtoven 150°C) zetten. Ze gaar laten worden in 30-45 minuten. De zure room met de maļzena tot een glad papje roeren en hiermee het nat uit de schotel binden. Met gekookte rijst opdienen.